XANZWHITE Produk pencerahan yang SELAMAT bebas dari MERKURI dan HIDROKUINON

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM

XANZWHITE SKINCARE DARI SIRIM BERHAD

Adalah lumrah bagi kaum wanita untuk kelihatan cantik dan menawan .Dalam usaha untuk meningkatkan daya penarik dan penampilan yang anggun, ada di kalangan kaum wanita kini obses dengan bahan kosmetik yang dapat memberi tindakbalas yang cepat tanpa menghiraukan kandungan bahan kosmetik yang digunakan. Pada masa sekarang terdapat begitu banyak jenama barang kosmetik buatan tempatan dan juga luar negara. Oleh sebab keadaan pasaran yang kompetetif banyak juga jenama yang sanggup memasukkan bahan kimia terlarang termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam penghasilan produk kosmetik untuk memastikan jenama mereka laris dan diterima ramai. Kaum hawa kini perlu berjaga-jaga supaya tidak menyesal dikemudian hari.


Xanzwhite telah terhasil dari kajian saintifik menggunakan kaedah Bioteknologi dengan gabungan kaedah Kosmetik & Farmaseutikal. Penyelidikan yang dibuat oleh sekumpulan Saintis, Jurutera & Pakar Penyelidik SIRIM BERHAD telah menghasilkan satu fenomena iaitu Xanzwhite. Projek kebangsaan di bawah Program Produk Semulajadi ini dibiayai sepenuhnya oleh Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI). Produk skincare pertama yang mendapat kelulusan dari SIRIM BERHAD dalam pengeluarannya. Ramuan atau bahan aktif utama xanzwhite terdiri daripada bahan semulajadi estrak Temulawak, Halia & Lempoyang. XANZWHITE COSMECEUTICAL  adalah satu inovasi kebanggaan negara bebas dai bahan kimia terlarang seperti HYDROCUINONE dan MERKURI.  Produk yang hebat ini talah meraih pelbagai anugerah dan pengiktirafan dari dalam dan luar negara. Antara anugerah yang diperolehi adalah:
  • SKIN WHITENING COMPOSITION – ITEX 2005
  • SKIN WHITENING COMPOSITION – MTE 2006
  • BEST RESEARCH TEAM – SIRIM
  • BEST #HALAL COSMETIC – MALAYSIA HALAL EXCELLENCE AWARD 2009
  • BEST NATURAL COSMECEUTICAL SKINCARE – MITI 2013 (WINNER)
Kelebihan produk ini adalah ia sangat berkesan untuk mencerahkan kulit dan melindungi kulit dari sinaran UV dan UVA matahari. Ia juga dapat memperbaiki struktur dan warna kulit yang kusam dan tidak sekata. Ia juga boleh membantu untuk mengatasi masalah jeragat serta tompok-tompok hitam atau hiper pigmentasi dan menjadikan tona warna kulit lebih sekata.  kulit akan jadi lebih halus,licin, cerah dan berseri. Kulit akan menjadi lebih subur dan lembap serta segar sepanjang masa.

Set Pencerahan 4 dalam 1 Xanzwhite
CLARIFYING CLEANSER
 
Menjadikan kulit lebih bersih, lembut dan segar dengan menanggalkan kotoran. Bahan Bioaktif TL04 bertindak di permukaan kulit pada sel-sel mati dan mempercepatkan proses pengantian sel-sel baru. Menanggalkan sisa alat solet dan sel-sel kulit yang mati.

MULTI ACTION TREATMENT CREAM
 
Bertindak sebagai rawatan tambahan untuk mencerahkan kulit secara semulajadi  dengan gel yang dirumus khas dengan ramuan herba asli. Pemakai dapat merasa hasilnya setelah menggunakannya.

REFRESHING LOTION
 
Mengekalkan imbangan lembapan semulajadi, kesegaran, meningkatkan tahap pH, menaggalkan minyak yang terdapat pada kulit dan memelihara kulit dengan antioksida

LIGHTHENING FLUID with SPF15
 
Melindungi kulit dari sinaran matahari UV matahari diperkaya dengan SPF 15 (Sun Protection Factor) selain bertindak sebagai mengekalkan lembapan kulit dan menghalang pembentukan melanin yang mempengaruhi pigmentasi kulit.

BERMINAT??...Hubungi ana segera di 016-9371043 (SMS/Whatsapp)

0 comments:

Post a Comment