Susun Atur Rumah :: Penyidai tuala

Assalamualaikum..
✿ღ¸.•´¯)✿ Selamat Pagi ✿ღ¸.•´¯)✿


Kenapakah dengan tajuk seperti di atas??
Alkisahnya nak up en3 psl susun atur rumah lahh pulak kann. 
Ni semua penangan nengok susun atur rumah2 geng2 bloggers laa nih muahaha.

Selama ni pun mmg ana suka gak susun atur aka kemas rumah ni cumanya tak pernah lak terfikir nak abadikan kat belog Anayna Sweethome ni. Tapi bila terbaca belog kwn2 pasal Home Organizing nie terbukaklah pulak hati ni utk join sama mihmih.

Alaaa ape salahnya kita bercerita serba sedikit apa yang dah disusun diatur kat rumah tu kan. Atleast boleh gak dikongsi atau disimpan sebagai kenang-kenangan. Nama belog pun anayna sweethome tapi takde lak cerita pasal rumah sgt ponnn.

So harini nak citer sikit pasal semalam..ade lar singgah kedai perabot just beli tempat penyidai tuala tu aje. Niat dihati nak carik yang besi taknak ler kayu2 nie.tapi nan ado laa pulak. hanya material kayu aje ade hukhuk. Terpaksalah rembat jugak sebab memang malas nak survey kedai lain. 

Rega satu nie RM35..tapi bole kurang jd RM30. Alaa akak ana korg nie suka tawar menawar. Kalau tak mintak kurang tu memang tak sah ler. tapi biasenya utk brg2 cmni laa. Kalo makanan2 tu takde lar pulak ana nak minta diskaun hape kan..x logik la pulok hakhak. Finally ana dapat beli ni RM50 untuk 2 ketul...hoooyeaaah. Satu letak kat bilik tidur utama utk sangkut tuala2 n satu lagi letak bilik solat utk sangkut telekung.


Gigih ana nak pasang benda alah nie..buat sorg2 jer memang mencabar jiwa raga lahhh. Benda ni perlu dipegang oleh helper baru bleh pasang dgn jayanya. kalau setakat sorg2 nk pasang nie memang perit lerrr. habis jari jemariku yang lembut lemah gemalai disapu losyen setiap hari berkerutu jadinya huhuhuuu. Sakit wooo pedih2 merah2 tangan nak siapkan pasang nie. Korg nampak tak skru tu tak masuk abiss dlm tuh..ape boleh buat setakat tu ajer dayaku. Biarkan dulu..tunggu en.hasben balik weekend nie tolong settlekan sampai okehh yer cik abg..kehkehkeh.


Ni haaa dah berjaya berdiri..tapi still goyang2 gerudi lagi nih. takpe2 bertabahlah guna untuk sehari dua ni ajer.



Ni pulak rupa dia sebelum dipasang. Bajet mudah dipasang tapi rupa-rupanyaaaaa....huwaaaa nak nanges. Satu jer larat dipasang..lagi satu tunggu en.hasben baliklahhh.:)

Till then..XOXO.

nota: Sesiapa yang berminat untuk mencuba produk penjagaan wajah Sf BeautySure White Beauty Plus dan C Glow Factor boleh SMS/WhatsApp ana di hotline 016-9371043 dgn segera.Sementara stok masih ada hihihi.sekian terima kasih.

6 comments:

  1. alamax..jatuh cinta dgn penyidai ni..biasa tgk kaler ceklat terang..ni ceklat gelap..mmg kena tema...murah lak tu...klu dekat ni mmg dah terjah! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa yupp memang murah kan fizah..ana suka gi kedai ni sbb boleh mtk diskaun smpaikan pak shaikh tu surrender hikhik.

      Delete
  2. Haaa tau...nmpak mcm senang jer kan nak pasang...tp seksnak pulas2 screw tu....sakit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg susahlaa ati..abis merah2 jari jemari ni hekhek

      Delete
  3. Salam, awk beli kat kedai mana yee? maseh

    ReplyDelete